Yritysesittely

Koiruuksia Kermiikkapaja sijaitsee Vääksyssä Asikkalan kunnassa, aivan Vääksyn Kanavan läheisyydessä. Yritys on toiminut vuodesta 2004. Koiruuksia pajan liikeideana on valmistaa koirarotuaiheisia ja  muita lemmikkiaiheisia tuotteita ja markkinoida niitä koiranomistajille, kasvattajille ja alan harrastajille.  

Kuvassa pajarakennus.

 

Tuotteita on saatavissa suoraan pajalta, tilattavissa verkkokaupasta, tai ne voi hankkia tapahtumista, kuten koiranäyttelyistä, jossa Koiruuksia paja on mukana. Myös koirarotuyhdistykset voivat ostaa tuotteita myyntiin yhdistyksen omaan tarvikemyyntiin tai pyytää tarjouksen vaikkapa koiranäyttelypalkinnoista!

Yrityksessä kaikesta toimintaan liittyvästä vastaa keraamikko Marika Lehtonen eli kyseessä yhden hengen käsityöyritys. Tosin tärkeässä roolissa on Marikan omat chihuahuat ja gordoninsetteri, jotka puuhastelevat pajalla ollessaan kaikenlaisia juttuja… kenties hoitavat tassunjälkien painajan tärkeää virkaa! No ovat painaneet ainakin tassunjälkensä Marikan sydämeen! Ja pitävät käsityöyrittäjänaisen henkisesti kuin fyysisestikin kunnossa!
 

 
   

Mielessä koiruuksia… aloituksesta tähän päivään

Keramiikkapaja Koiruuksia on perustettu vuonna 2004 Asikkalan Vääksyssä. Koiruuksia pajan perustajana on ”koirahulluksi” tunnustautuva keraamikko Marika Lehtonen.

Idea omasta keramiikkapajasta muotoutui jo keramiikkaopintojen yhteydessä Tammelassa. Lisäpontta idealle toi opiskelijoille suunnattu Hämeen Yrittäjien järjestämä yritysideakilpailu, johon Marika Lehtonen osallistui vuonna 2002 idealla ”Mielessä koiruuksia…”. Idea koira-aiheista keramiikkaa, käsityönä valmistavasta yrityksestä voitti kilpailun ja palkittiin Hämeen Yrittäjien 60-vuotisjuhla stipendillä!

Ensimmäinen pajatila valmistui omakotitalon yhteyteen autotallitiloihin.

 

Vuosi 2006

Tämä oli Koiruuksia pajalle merkittävä vuosi monilta osin! Keramiikkapaja Koiruuksia järjesti mm. koira-aiheisen kirjoituskilpailun. Tammikuussa Keramiikkapaja Koiruuksia täytti tavaramerkkihakemuksen Patentti- ja Rekisterihallitukselle.

Myös pieni autotallitila kävi ahtaaksi ja uudet isommat tilat olivat tarpeen. Pajaksi sopiva rakennus löytyi Vääksyn Kanavan, tuntumasta Päijännetalon vierestä. Kohde saatiin remontilla asianmukaiseen kuntoon ja muutto uusiin valoisiin tiloihin oli totta toukokuussa 2006. Vihdoin pajalla oli myös oma myymälä!

 

 

 

Patentti ja Rekisterihallituksen myöntämänä Koiruuksia® sai tavaramerkkitunnuksen lokakuussa 2006! Tuohon aikaan pajan koirarotuvalikoimassa oli noin 60 eri rotua. Tuotteita myytiin lähialueen koiranäyttelyissä, Lahdessa Heinolassa ja Lammilla. Mainion suosion saavuttaneita ”Mielessä koiruuksia…” sloganilla käsinpainettuja T-paitoja oli myös saatavissa!

 

2007

Joulukuussa 2007 Koiruuksia -kirjoituskilpailun sadosta julkaistiin kirja nimeltään Koiruuksien aika. Kirjan toimitti Marika Lehtonen ja kirjassa oli 28 koira-aiheista tositarinaa, joista 19 oli Milla Koivusen kuvittamia, kustantaja oli Keramiikkapaja Koiruuksia. Kirjan kuvista painatettiin myös postikortteja.

 

2008

Syyskuussa 2008 Suomalaisen Työn Liitto myönsi Koiruuksia Keramiikkapajalle Avainlipun käyttöoikeuden. Joulukuussa Koiruuksia paja oli ensi kertaa Helsingin Messukeskuksen joulukuisessa Voittaja- koiranäyttelyssä myymässä ja esittelemässä tuotteita. Rotuvalikoima oli noin sadan koirarodun paikkeilla.

 

2009

Vuoden 2009 aikana koirarotuvalikoima kasvoi ja valikoimassa oli jo 130 eri rotua. Lisäksi aihevalikoimaan tehtiin myös muita lemmikkieläimiä, kuten kanit, marsut, rotta, hiiri ja kilpikonna. Urheiluaiheita olivat jääkiekkoilija ja golfinpelaaja.

 

 

2010

Voittaja -koiranäyttelyn perinne jatkui, ja siitä onkin muodostunut Koiruuksia pajan vuoden päämyyntitapahtuma. Vuonna 2010 Koirarotuvalikoima oli kasvanut noin 160 rotuun. Lisäksi mukaan tuli hevosaihe, ja ringetenpelaaja.

 

2011

Vuonna 2011 Koiruuksia paja avaa uudet nettisivut ja verkkokaupan. Myös uusia tuotteita on tullut mukaan valikoimaan. Keramiikkapajalla on myös ensi kertaa kesäapulainen!